Baby’s en Kinderfysiotherapie

De eerste maanden van een baby zijn heel belangrijk voor zijn of haar motorische ontwikkeling. Echter, net als volwassenen, kunnen baby’s ook te maken krijgen met fysieke uitdagingen. Bij Kinderfysio Schiebroek hebben we specifieke expertise op het gebied van baby’s en hun unieke bewegingspatronen. Maakt gerust een afspraak als u zich zorgen maakt over de motorische ontwikkeling van uw baby.

Veelvoorkomende klachten en problemen bij baby’s:

  • Problemen in de motorische ontwikkeling: Voor sommige baby’s kan het een flinke uitdaging zijn om bepaalde motorische vaardigheden te ontwikkelen. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat een baby er wat langer over doet om tot omrollen te komen of dat de baby niet graag op de buik wilt liggen. Sommige baby’s gaan niet kruipen en zullen in plaats daarvan bijvoorbeeld op de billen schuiven. Er is een enorme variatie in het behalen van deze ontwikkelingsmijlpalen. Bij Kinderfysio Schiebroek brengen we de motorische ontwikkeling in kaart om te bekijken of er sprake is van een eventuele vertraagde ontwikkeling. Daarna geven we gerichte oefeningen om dit te stimuleren.
  • Voorkeurshouding: Sommige baby’s hebben een voorkeur om hun hoofdje naar één kant te draaien. Andere baby’s houden juist hun hoofd teveel in het midden. Bij beiden kan dit kan leiden tot een afplatting van een deel van hun hoofd maar ook tot een asymmetrische motoriek. Bij Kinderfysio Schiebroek geven we gerichte oefeningen en adviezen voor het verminderen van de voorkeurshouding.
  • Afplatting hoofdje: Dit kan het resultaat zijn van een voorkeurshouding en kan invloed hebben op de verdere groei en ontwikkeling van het hoofd. Er kan sprake zijn van een plagiocephalie (een zijwaartse afplatting van het hoofd) of een brachycephalie (een achterwaartse afplatting van het hoofd). Bij Kinderfysio Schiebroek brengen we de afplatting in kaart met SkullyCare en geven daarna gerichte oefeningen en adviezen om de afplatting te verminderen.
  • Onrustige baby: Sommige baby’s zijn meer gespannen of huilen meer dan gemiddeld. Dit kan verband houden met fysieke ongemakken die baat kunnen hebben bij kinderfysiotherapie.

Bij Kinderfysio Schiebroek begrijpen we dat elk kind uniek is. Als uw baby tekenen vertoont van een van de bovengenoemde problemen, of als u zich zorgen maakt over de motorische ontwikkeling van uw baby, dan staan we klaar om u te ondersteunen. Met een zorgvuldige evaluatie en een op maat gemaakt behandelplan zorgen we ervoor dat uw baby de beste start in het leven krijgt.

SkullyCare

Kinderfysio Schiebroek streeft naar de beste zorg voor uw kind, en met hulpmiddelen zoals SkullyCare kunnen wij u en uw kind nog beter van dienst zijn. Deze innovatieve tool maakt het mogelijk om snel en nauwkeurig schedeldeformaties te meten met slechts één foto. Heeft u vragen over SkullyCare of wilt u meer weten over hoe wij dit inzetten in onze praktijk? Neem gerust contact met ons op!

Voordelen van SkullyCare:

  • Nauwkeurige metingen: Met een enkele foto kunnen we snel en nauwkeurig de staat van de schedel van uw baby meten.
  • Directe resultaten: Ontvang meetresultaten binnen 5 minuten en bespreek ze meteen met ons.
  • Betrokkenheid van ouders: Via het ouder-portaal in de app kunt u de voortgang en adviezen over uw kind volgen. Dit bevordert samenwerking en betrokkenheid in het behandeltraject.
  • Betrouwbaar & Geverifieerd: De SkullyCare app is ontwikkeld met de hoogste normen van betrouwbaarheid en validiteit.

Bron: www.skullycare.com

Contact

Kinderfysio Schiebroek

Sleedoornlaan 35
3053 ZN Rotterdam

w.achterberg@kinderpraktijk.nl
06 1993 4234